20. apr 2023

Seeme mulda!

 Ometi on kätte jõudnud kauaoodatud kevad, mil usinatel aianduse entusiastidel nüüd käed-jalad tööd täis. Tarvis kõik kogutud, varutud, ostetud seemned ju õigeaegselt mulda saada. Paljud kasvuhoone kultuurid nt tomat, kurk, paprika ja tšillid vajad pikka kasvuaega enne viljade valmimist, seega ka varasemat külvi.

 Pärast taimede tärkamist on veel suur töö neid taimehakatisi pikeerida ehk ümber istutada eraldi pottidesse. Kuna ettekasvatust vajavad ka ostetud maitsetaimede „beebid“, siis ongi märkamatult klassides aknalauad erinevate taimepottidega täitunud. Tore on aga igapäevaselt jälgida, kuidas toimuvad muutused ning mil viisil väikesest lehekesest suur taim sirgub.

 Sel aastal kasvatame taimi ka rohevahetuseks, nt suur hulk kõrvitsataimi, tomateid ja erinevaid maitsetaimi ootavad kevadel uut omanikku.  Aianduse ringi õpilased on selle suure tööga tublisti hakkama saanud ja hooldavad ning kastavad oma klassides enda külvatud taimi.

 Peale kevadvaheaega on aga omakorda vaja kõik need taimed kasvuhoonesse ja peenrakastidesse ära paigutada. On kord ikka seeme külvatud, siis on vast lootust ka saaki koguda!

Terje Alas,

keskkonnaõpetuse ja aianduse õpetaja





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar