15. sept 2022

Sügisene saagikoristus

 Õppeaed ja kasvuhoone annab väga head võimalused loodusega seotud õppetegevusteks. Lõimida saab erinevaid õppeaineid ja ainevaldkondi. Peenrakastid meisterdasid lõpuklasside poisid. Iga klass, kes soovis, istutas sinna aknalaudadel ettekasvatatud taimi. Esindatud olid kurgid, tomatid, kartulid, sibulad, salatid, ilukapsad, herned, maitse- ning teetaimed, maasikad ja lisaks veel üheaastased suvelilled. Eriti rikkalik oli ilukõrvitsate saak. Kasvuhoones jagus saaki kõigile tublidele kastjatele, kes suvist kuumust leevendasid ja kastmisega abiks olid. 

Mustsõstardest heki aitasid mulda saada aga hoopis tublid lapsevanemad, kes olid usinasti abiks pärast lastevanemate üldkoosolekut septembri algul. Mitmedki vanemad avaldasid valmidust ka tulevikusabiks olla õppeaia tegemistes. Aitäh neile! 

Õppeaiaga seotud töödest ja taimede hooldamisest hooajal võtsid osa nii õpilased kui õpetajad, ka muu tehniline personal, suvised kastjad olid tublid päevahoius olnud lapsed ja kasvatajad. Käesolev õppeaasta oli teine katsetus ning hooaja lõppedes on selge, et õppeaed on õpilastele väga vajalik ning juba on planeeritud uusi täiendusi järgmiseks õppeaastaks.

Terje Alas

Keskkonnaõpetuse ja aianduse õpetaja 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar