1. veebr 2021

Digikoristusnädal koolis

25.-29. jaanuar 2021 toimus Tallinna Tondi Koolis esimest korda digikoristusnädal.

Selle nädala jooksul osales digitaalse prügi koristamisel 24 personali liiget ja vähemal või rohkemal määral umbes 75 õpilast.

Personali liikmete seas korrastati enim oma tööalaseid postkaste, töölaudasid, ühiskasutuses võrguketast ning korrastati olemasolevaid kaustasid, et üleliigne kustutada ja edaspidi faile lihtsam leida oleks. Prooviti ka meililistidest lahkuda, andmeid (pildiarhiiv jms) välistele andmekandajatele ladustada ning isiklikke seadmeid korrastada.

Üks suuremaid ja kergesti mõõdetavamaid eesmärke koolile oli ühiskettale ruumi juurde saada ja meie ühise pingutuse tulemusena saimegi juurde 106,8 GB!

Õpilastest valdav osa ei olnud digikoristuspäevast kuulnud enne seda nädalat, aga kui nad natuke mõtlesid, siis tuli küll õigeid pakkumisi, mida see päev tähendada võiks. Ka sobilikke tegevusi osati pakkuda. See aspekt tuli aga kõigile üllatusena, et digiprügi koristades teed heateo keskkonnale.

Tunnis jõuti valdavalt proovida postkastide koristamist, isiklike postkastide puhul ka meililistist väljasaamist, töölaua ja isikliku kausta korrastamist ning mõned kiiremad said veidi aega ka isikliku telefoniga tegeleda.

Tekst: kooli infojuht Margit Aedma 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar