1. märts 2017

Õunapäev

20.septembril toimus meie kooli õues  õunapäev.  Eesmärgiks oli praktilistes ja jõukohastes tegevustes rakendada tundides õpitut ja saada uusi teadmisi ning kogemusi. Päeva ettevalmistamisel lähtusime põhimõttest luua võimalikult sobiv õpetlik olukord. Vanemad klassid olid õues valmis seadnud nn õunajaamad: mahlajaam, pannkoogijaam, moosijaam ja mitu meisterdamisjaama - kõigis oli tegemist õuntega. Moosijaam oli erandina kodundusklassis, teised olid sisse seatud meie kooliaias. Jaamade töö planeerimisel ja läbiviimisel kasutasime aktiivõppe võimalusi: arutelu, ajurünnak, rollimäng, struktureeritud tegevus, rühma- ja paaristegevus jne.
 Klassid liikusid vastavalt ajagraafikule läbi kõigi jaamade. Erinevates jaamades juhtisid tööd abikooli vanemate klasside õpilased, kes juhendasid ja abistasid nooremaid vastavalt vajadusele, et kõik saaksid huvitavalt ja ohutult jaama tegevusest osa võtta. Iga õunajaam oli kui õppetund, kus sai rakendada eelnevalt omandatut.
Päev oli pikk ja tehtud sai palju. Õpilased omandasid uusi teadmisi ja oskusi, mida sai praktiliselt kasutada. Moosijaamas keedeti 20 liitrit õunamoosi, mida hakkame kasutame hommikuti koolis pakutava pudru juurde. Mahlajaamas pressiti õunamahla ligi 150 liitrit. Iga õpilane sai kaasavõetud pudeliga värsket mahla koju kaasa. Talve ja linde jäi ootama suur kuhi linnusöögipalle. Ilusat päeva jäi meenutama koolimaja trepiesisele välja pandud laste meisterdatud 131 õunaloomakesega värvikirev näitus.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar