7. okt 2020

Praktilised oskused looduses

9. a ja 9. v klassi õpilased osalesid 7. oktoobril MTÜ Loodusmaa loodusharidusprogrammis „Praktilised oskused looduses“. Vaimse tervise hoidmise nädalasse sobis päikselisel päeval sõpradega matkamine suurepäraselt! Matkajuht Mikk Lind viis meid täpiga tähistatud matkateed kasutamata läbi metsa ja raba. Programmi käigus proovisime järele, kuidas looduses liikuda kaardi ja kompassi järgi ning loodust jälgides. Oma teel ületasime kraave ja maha langenud puid ning õppisime otsima märja koha ületamiseks sobivaid võimalusi.
Õppisime, kuidas ehitada peavari vihma kaitseks ning süüdata (kõiki ohutusreegleid järgides) süütepulga abil lõke.
Otsisime metsast söödavat ja leidsime erinevaid marju, jänesekapsast, pähkleid. Saime teada, kuidas kuidas ja kust metsas joogivett leida ning seda joogikõlbulikuks filtreerida/keeta.
Oma teekonnal pöörasime tähelepanu ka võimalikele ohtudele ning ohuallikatele – metsloomad, ilmastik ja eksimine. Arutasime, missugune riietus on looduses liikumiseks vajalik ning mida panna seljakotti. Saime enesekindlust, et kõik saavad looduses liikumisega hakkama. On vaid vaja lihtsaid matkatarkusi ja head tuju.

1 kommentaar:

  1. Teil oli küll väga äge retk! Ja nüüdsest ükski üheksandik metsas hätta ei jää? ;)

    VastaKustuta